به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرگزاری المعلومه عراق در یادداشتی معنادار به قلم «عباس الزیدی» از سناریوی جدید آمریکا در منطقه غرب آسیا پرده برداشت.
کارشناس عراقی المعلومه در گزارشی جامع به برشمردن طبخ جدید واشنگتن با همدستی برخی از حکام سرسپرده عربی در منطقه غرب آسیا همراه با شواهد میدانی به شرح زیر پرداخته است:
این روزها، گزارشهای میدانی حاکی از عملیات قریبالوقوع ارتش اردن در خاک سوریه به بهانه تهدید فزاینده تروریسم و قاچاق مواد مخدر و ورود سلاح غیر قانونی به این کشور است.
به گزارش المعلومه، بهانه یورش نظامی ارتش اردن به خاک سوریه از محور شهر جنوبی «السویداء» سوریه که در هفتههای گذشته شاهد ناآرامیهای و اعتراضات مشکوک با تحریک آمریکا است، خواهد بود.
بر پایه این گزارش، ارتش اردن به دلایل و انگیزههای ذیل، کلید این عملیات نظامی با پشت پرده سازمان سیاه کلید خواهد زد:
اهداف پشت پرده اردن در لشکرکشی غیرقانونی به خاک سوریه:
اقتصاد در حال فروپاشی و بحرانهای فزاینده تهدید کننده نظام پادشاهی اردن.
هراس شدید اردن از جمعیت فلسطینی ساکن در خاک این کشور
نگرانی از سرایت حوادث درگیری مسلحانه گروههای فلسطینی در اردوگاه عین الحلوه در جنوب لبنان به خاک اردن
تلاش برای دستیابی به راهکارهای اقتصادی جایگزین همزمان با پروژه در حال رقابت جهانی میان چین و آمریکا
پیشنهاد بستههای اقتصادی تشویقی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و آمریکا به اردن به بهانه دست کشیدن از روابط با ریاض و کمکهای اقتصادی این کشور.
اما محوریترین انگیزه فراکنی امان در تهاجم به خاک سوریه، شانه خالی کردن از تولیت مسجد الاقصی و مراکز دینی در کرانه باختری و زمینه سازی برای اجرای سیاستهای ویژه خصمانه تل آویو در مسجد الاقصی است.
ابزارها و ادوات پیش نیاز لشکرکشی اردن به خاک سوریه:
نیروهای مسلح اردن
ائتلافی عربی متشکل از نیروهای نظامی مصر و شمار محدودی از نظامیان کشورهای حاشیه خلیج فارس به رهبری عربستان
گروهکهای مزدور مسلح سازماندهی شده از یمن، سودان و سایر
اهداف اقتصادی لشکرکشی اردن در سوریه:
سناریوی ناآرام کردن جنوب سوریه در اصل مقابله و مهار پروژه اقتصادی چین در منطقه و در مقابل، سیطره پروژه اقتصادی آمریکا در منطقه با سکانداری عربستان است، زیرا کریدور اقتصادی هند به اروپا که اخیراً گروه جی ۲۰ برای مهار چین عملیاتی کردند نقطه عزیمت این شریان جدید اقتصادی غرب از هند آغاز و با عبور از خاک عربستان به اردن، اسرائیل و در نهایت از طریق آبهای مدیترانه به سواحل قاره اروپا خواهد رسید و البته بندر العقبه اردن در امتداد دریای سرخ سهمی از این کریدور نخواهد داشت.
انگیزههای پشت پرده شوم آمریکا و اسرائیل
موفقیت پروژههای ویژه شوم واشنگتن و تل آویو در سوریه با کمترین هزینه ممکن
زمینه سازی در تحقق نهایی عادی سازی روابط میان ریاض و تل آویو
تحقق عملی دورنمای ائتلاف نظامی امنیتی مثلث اسرائیل، آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس
تأمین امنیت کلی نیروهای نظامی مستقر آمریکا در شرق سوریه و شامات و منطقه خلیج فارس
زمینه سازی برای تحقق وطن جایگزین برای کوچاندن اجباری ساکنان کرانه باختری و در نهایت ساکنان غزه
انسداد کامل خطوط امدادی میان محور مقاومت از مرز عراق تا لبنان
بلند پروازیها و اهداف عربستان در معادله سیاسی جدید آمریکا در منطقه
۱) تسلط کامل سیاسی و نظامی بر دریای سرخ و تنگه راهبردی باب المندب
۲) تحقق پروژه بزرگ پلی دریایی که مدیترانه را به اروپا متصل میکند که بدین نحو ریاض را از کریدور سرزمینی اردن به اسرائیل و دریای مدیترانه و اروپا متصل خواهد کرد
۳) مهار همه رقبای سنتی خود از جمله ترکیه، امارات و قطر
۴) تحقق پروژههای ویژه ریاض در عراق
۵) دست یابی مجدد به سلطه و نفوذ سنتی خود در منطقه و مهار ایران و کسب منافع سیاسی اقتصادی بیشتر از رهگذر عضویت در باشگاه کشورهای صاحب فناوری هستهای
ماجراجویی اردن در سناریوی جدید آمریکا در منطقه
به نوشته تحلیلگر عراقی، همانگونه که «افرایم هالوی» رئیس سابق دستگاه موساد پیشتر درباره اردن گفته، همه بدنه مهم امان از جمله سرویسهای امنیتی نظامی و اطلاعاتی در دستان تل آویو است.
به نوشته المعلومه، امروز نظام حاکمیتی اردن هیچ گزنیهای جز سرسپردگی و اجرای نقشههای شوم آمریکا و تل آویو ندارد و طبیعتاً نخستین قربانی این ماجراجویی و دسیسه آمریکا نیز خواهد بود.
در پایان، کارشناس سیاسی المعلومه در تحلیل دورنمای آتی منطقه با کنشگری واشنگتن و تل آویو مینویسد: آنچه که اکنون در حال رقم خوردن گوشهای از سناریوی جدید واشنگتن در منطقه است، قطعهای از پازل بزرگتر کاخ سفید در رقابت با روسیه و چین و متحدان آنان است؛ و در نهایت قربانی این ماجراجویی جهانی میان قدرتهای فرامنطقهای و دسیسه آمریکا و تل آویو، بار دیگر کشورهای عربی در سرآغاز آن، عربستان سعودی، اردن و سایر کشورهای عربی منطقه و مهرههای شطرنج بازی آمریکا خواهند بود. / مهر